Nederland: zelfbenoemd tolerant

Vol verbazing las ik het nieuws dat het verbod op godslastering in Nederland wordt afgeschaft en met nog meer verbazing las ik de reacties. Van de een werd ik nog misselijker dan van de andere. Nederland, het zelfbenoemde tolerante land. Christenen zijn al in de minderheid en krijgen hier nog even een flinke trap na. Het gaat elke dag steeds een beetje meer mis.

De SGP is de enige die er nog wat van durft te zeggen in deze tijd. Wat vond ik haar dapper tijdens de protestactie tegen Second Love. Moeten we het aanmoedigen om vreemd te gaan? Als je niet direct in actie komt tegen dit soort websites en reclame, wordt het ‘normaal’ gevonden. Mensen beloven elkaar zelfs vrijwillig trouw als ze trouwen. Waarom werd de SGP hier zo afgezeikt? Je hoeft toch geen christen te zijn om vreemdgaan abnormaal te vinden?

Ik ben zelf echt geen heilig boontje: een leven naar Gods wil, daar kan ik enkel maar van dromen. Toch heb ik wel mijn christelijke normen en waarden. Modern conservatief, noemt mijn vader het gekscherend. En ik denk dat ‘ie gelijk heeft.

Nederland verliest zichzelf meer en meer. Door het toenemende individualisme kijken we steeds minder naar elkaar om. Tien jaar dood liggen in je huis, gelukkig blijft het nu nog bij een uitzondering. De secularisatie zet stug voort: de kerken lopen leeg. Per jaar worden duizenden baby’s in de moederschoot omgebracht. Ik raak alleen maar teleurgesteld van de dingen die ik hoor, lees en zie.

Van de 150 zetels bezit de SGP er maar drie en toch trekt ze d’r mond open, en hoe. Wat ik met de nieuwsbrief van het CDA op m’n deurblad moet, weet ik eigenlijk ook niet meer. Waar is hier nou ‘mijn’ CDA? De partij leek me zo’n mooie middenweg. Maar terwijl de SGP de publiciteit opzocht om te strijden tegen Second Love, hoorde je de middenpartij amper. Bang om stemmen te verliezen? Waar sta je dan nog voor? Het gaat de verkeerde kant op.

De christelijke minderheid waar ik me tussen schaar wordt met de dag kleiner. Er is gelukkig nog een plek waar ik hoop vandaan kan halen. Want, zoals Michiel Grevers op de dag van de afschaffing van het verbod zo mooi twitterde: “Zijn Naam zal voor eeuwig blijven” (psalm 72).

Dit artikel werd 5 december 2013 gepubliceerd op ThePostOnline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>