Dordrecht: geen stemlokaal in kerk

Dordrecht heeft drie kerken van de lijst met stemlokalen gehaald voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het college van burgemeester en wethouders geeft aan te streven naar ‘neutrale stemlocaties’.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, maart vorig jaar, kon er nog gestemd worden in de Maranathakerk, de Open Hof en Evangelische Gemeente Jozua. Bij de komende raadsverkiezingen in maart niet meer. ‘Kiezers moeten zich vrij voelen om een stem naar keuze uit te brengen en geen dwang en invloed voelen’, schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Opvallend is dat de lokale partij Beter voor Dordt in juni al een soortgelijk voorstel deed: of er bij de volgende verkiezingen alleen gestemd kan worden in ‘neutrale stemlokalen’. Met 31 stemmen tegen en 6 voor was de boodschap duidelijk: het voorstel verdween in de prullenbak.

verrassing
Het recente collegebesluit kwam dan ook als een verrassing, zegt Bert van de Burgt, fractievoorzitter van het lokale CDA. Samen met de CU-SGP stelde zijn partij maar liefst veertien vragen over de kwestie. ‘We willen weten waarom het college ondanks de afgewezen motie toch dit besluit neemt.’

Lees de rest van het artikel op de website van het Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>