Wisseling van de wacht onder de jongste burgemeesters in Nederland

Een wisseling van de wacht onder jonge burgemeesters in Nederland. Vrijdag werd Joris Bengevoord (32) geïnstalleerd als de jongste in het ambt.

Het leek Joris Bengevoord ‘wel mooi’ om burgemeester te zijn in Winterswijk, de plaats waar hij geboren en opgegroeid is. Met zijn aanstelling is hij de jongste burgemeester van Nederland, tevens de achtste burgervader van GroenLinks.

Bengevoord vertrok in 2002 voor zijn studie naar Tilburg. De afgelopen jaren was hij daar fractievoorzitter namens GroenLinks. Hij wil enthousiasme meebrengen naar Winterswijk. ‘Ik denk dat ik mensen redelijk goed kan activeren en meenemen in mijn verhaal.’

Ook wil hij verbinden, vervolgt hij. ‘Ik zoek altijd naar harmonie. In ­Tilburg was ik wel echt het oliemannetje tussen de coalitiepartijen en oppositie.’

Dat kan misschien saaie politiek opleveren. ‘Als ik het goed doe, hoor je de komende jaren weinig van me.’ Het hoeft niet zo te knetteren in de raadszaal. ‘Natuurlijk mag je een scherp debat op inhoud voeren, maar het hoeft geen show te worden van spelletjes.’

Lees de rest van het artikel op de website van het Nederlands Dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>