Een import-Edenaar op de Veluwe

KenniscampusAls je verhuist, verandert er veel. Je moet je draai weer vinden. Ach, dacht ik, binnen een jaar weet ik niet beter. Maar afkomstig uit een dorp met enkel een supermarkt en snackbar, ontdek ik elke dag nog nieuwe dingen in Ede. Voor Kenniscampusbewoners blijkt er meer in het leven dan winkelcentrum Stadspoort en het Museumplein. Zo kwamen er onlangs tijdens archeologische opgravingen in mijn ‘achtertuin’ (voormalig Sportpark Oranje) middeleeuwse sporen tevoorschijn. En, hoe gaaf: zelfs een loopgraaf uit 1945. Ter verduidelijking: de Flevolandse grond waar mijn ouderlijk huis op is gevestigd, was 83 jaar geleden nog Zuiderzee.

Deze blog is te lezen op de website van de Gelderlander en werd op 7 december gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>