Werken in Parijs, kerken bij Chapelle de Nesle

IMG_2005Zaterdagavond, zeven uur. Het waait rondom de Eiffeltoren. Frederik Verweij (30) komt aan op zijn mountainbike. Vanavond heeft hij afgesproken om te picknicken met een paar leeftijdsgenoten uit de kerk. Hij is de eerste die aankomt. „Fransen nemen het niet zo nauw met de tijd.”

Sinds november 2014 woont Verweij in Parijs. Na zijn promotie als biomedisch wetenschapper werd hij als onderzoeker aangenomen bij het Institut Curie in de Franse hoofdstad. Een behoorlijke overstap voor een net gepromoveerde wetenschapper…

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Heleen Bastiaanse en deze werd op 30 juli 2015 gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad. Je leest ‘m hier (paywall).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>