Gospelkoor Reflection presenteert ‘Good News’

Eind vorige week schitterde Reflection tijdens presentatie van de nieuwe cd “Good news”. Maar liefst duizend bezoekers genoten van de presentatie vol prachtige nieuwe nummers. Deze bevatten verrassende elementen en bezorgden heel wat kippenvelmomentjes in de zaal.

Met de zeer uiteenlopende nummers en prachtige solo’s bracht Reflection het goede nieuws aan de zaal: Jezus Christus kan de mensen redden van hun zonden. Zijn komst naar de aarde is ongelofelijk goed nieuws. De wijze waarop Reflection dit nieuws bracht was bijzonder.

Zo werd er een rock & roll-variant van het lied “Be bold, be strong” vertolkt. Ook speciaal was het klassieke Latijnse “Ave verum corpus”. De zaal werd tijdens “Love shine a light” verrast door vele mooie lichtjes in het donker en tijdens het kerstnummer “Ring the bells” door dwarrelend sneeuw. Bij het liedje “Emmanuel” begaf zich vanuit achterin de zaal een soliste zich geleidelijk naar voren.

De vertolkingen maakten veel indruk op het publiek. De solisten zetten wat bijzonders neer. Zoals het jongste koorlid, de zeventienjarige Marten Ras, die de zaal ontroerde met het lied “What can I give him”, versterkt door een stel tenoren achter zich. Ook de vrouwelijke solistes ontvingen na hun nummers een terecht applaus. Zowel van rustige nummers tot meeklapnummers: niets ontbrak.

Tijdens het lied “De klokken klinken deze nacht” verscheen er van achter uit de zaal een groepje meiden, wie aansloten bij het koor. Ook werd daaraan een mooi element toegevoegd door het gebruik van een klokkenspel. De zaal keek vol verwondering toe.

Bij de afsluiting verspreidden de koorleden zich over de zaal en werd het publiek “Vrede van God” toegezongen, wat voor een mooi einde zorgde. En zoals Jan Bode het tussendoor zo mooi zei: “Als u nu nog geen kippenvel krijgt, weet ik het ook niet meer”..

Dit verhaal schreef ik in opdracht van Gospelkoor Reflection naar aanleiding van haar cd-presentatie in april 2012. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>