Een campagne voor huwelijkse trouw is helemaal niet zo’n slecht idee

24-5Waar bemoeit-ie zich mee, die Van der Staaij? Gaat hij ons nu door een campagne uitleggen hoe we ons gedragen in onze relatie? Na de campagne-aankondiging in Pauw kon de SGP op vele negatieve reacties rekenen. Ten onrechte, want meer dan een hoop verdriet levert overspel je niet op. Het enige wat je vrijwillig (uit liefde voor de ander) voor de wet belooft, breek je.

De campagne moet nog beginnen maar intussen is er al een bedrag tussen de 5000 en de 10.000 euro op de bankrekening van de SGP bijgeschreven. Door middel van billboards en een website hoopt de partij om wat awareness te kweken.

Conservatief? Hm, ja. Maar moet je zó ver omdenken om de partij te begrijpen? Zijn we niet zodanig doorgeschoten in het individualisme waarbij we ons persoonlijke geluk vooropzetten en daarbij aan anderen voorbijgaan?

De cijfers

Volgens het CBS gaat één op de drie huwelijken stuk. Een op de drie! En volgens cijfers van vijf jaar geleden zouden toen al elk jaar zo’n zeventigduizend (!) kinderen een scheiding meemaken. Ik wil niet weten wat de cijfers nu zijn.. Niemand kan ontkennen dat het niets met de kinderen doet. Of überhaupt de huwelijkspartners zelf. Trouwen we te makkelijk?

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben geen tegenstander van huwelijksontbindingen. Niet elk huwelijk eindigt met “en ze leefden nog lang en gelukkig”. De laatste jaren heb ik zelf gezien hoe mensen persoonlijk hun weg naar geluk hebben gevonden na een scheiding. Of juist flink beschadigd zijn doordat ze té lang bleven vechten terwijl de storm te zwaar was. Puur omdat er zo’n taboe op scheiding in de omgeving ligt.

Vreemdgaan is niet de oplossing

Het is de ontrouw als onwelkome schakel. Draait een huwelijk niet om liefde? Ga me niet vertellen dat een second love ook om liefde draait. Lust voert veelal de boventoon. Dreigt je relatie in een sleur te raken? Vecht er dan in ieder geval voor. Als je écht van je partner houdt, zal vreemdgaan nog eens lang boven het hoofd hangen.

Waar de meerderheid van de politiek in Den Haag een andere kant opkijkt, steekt de SGP haar vuist op. Ik vind het sympathiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>