Stichting Urk in Oorlogstijd opent nieuwe expositie

freek brouwerHet kostte wat voorbereiding, maar het resultaat is er. Stichting Urk in Oorlogstijd onthulde vanmorgen haar nieuwe expositie in Museum Het Oude Raadhuis op Urk. Onder brede belangstelling mocht wethouder Freek Brouwer de officiële openingshandeling te verrichten. Het resultaat is een uitgebreidere expositie met vele verhalen en persoonlijke voorwerpen.

PR-man Arjan Woord opende de ochtend en bedankte alle mensen die zich ingezet hebben voor de realisatie. Daarna kreeg Fokke Geert Hoekstra, provinciaal coördinator Kern met Pit, het woord en kon er vervolgens worden overgegaan tot de opening. Freek Brouwer noemde het belang van de verhalen die met de expositie verteld worden en benoemde hoe graag kinderen ook naar oorlogsverhalen luisteren.

Weggestopte nis deed tekort aan expositie

Al langere tijd vond de stichting dat de kleine, ietwat weggestopte nis in het Urker museum tekort deed aan de Urker oorlogsgeschiedenis. Met behulp van een subsidie van Kern met Pit was het begin er.

Vormgever Kors de Waard uit Lelystad nam het ontwerp vanuit zijn grafisch ontwerpbureau Potztausend geheel belangeloos voor zijn rekening.

Dit stuk schreef ik in mei 2014 voor de FlevoPost NOP/Urk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>